Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tapahtumia
 

2013

Elokuun lopussa matka suuntaa Saksaan, Augsburgin viehättävään kaupunkiin. Täällä järjestetään huima westernjuhla, Americana 2013 . Keskiviikosta sunnuntaihin westernhevosia eri lajeineen, karjaa, kilpailuja, näytöksiä, varusteita, kaikkea mitä voi tästä lajista toivoa ja kaivata! Hulppeat messut, monta hallia tapahtumia ja myyjiä! Ja upea Euroopanmestaruuskisa,  reining-kilpailu, jossa on Suomalaisjoukkue mukana! Lippua heiluttamaan!

Euroopanmestaruudet reiningissa, mukana Suomen joukkue!

 

Huhtikuussa Hevoset 2013 - messut Tampreella. Tänne rakennetaan satulasepän osasto.

 

Koulun penkki kutsuu tammikuussa, Ypäjälle. Tietojen ja uutuuksien päivitystä sekä varmasti myös uutta ja ajankohtaista tietoa ja taitoa, lähinnä satulapuolelta. Innolla oppimaan, kaikilta ammattilaisilta oppii jotain! Lisäksi on hienoa tavata muita satulasepän työtä tekeviä ja vaihtaa kuulumisia ja miettiä yhdessä esim. vaikeita sovitettavia ja mahdollisia ratkaisuja.

Maaliskuussa Saksa Essen ja Equitana-messut, huima hevosalan messutapahtuma. Valtavasti tuotteita, tietoa, taitoa ja tietäjiä, ja bonuksena toki hyvä matkaseura.

Maaliskuussa on myös Helsingin HorseFair- messut jälleen. Tänne myös suunnataan.

 

 

Maaliskuu 3. - 4.3.2012

HorseFair Helsingin messukeskuksessa . 

 

Marraskuu 2011

Satulansovitukset Hipposportin tiloissa ja asiakkaiden kotitalleilla onnistuvat vielä kohtuullisen lämpimässä säässä. Tosin eiköhän se kylmene pikkuhiljaa.

Kotitallillamme Hautjärvellä voin ottaa vastaan toppaustarkistusasiakkaita säällä kuin säällä, ja sovituksetkin koeratsastuksineen onnistuvat kentällä.

Tutustuin uuteen Prestigen S1-estesatulaan. Tässä satulassa on kaksi runkoa, toinen hevoselle ja toinen ratsastajalle. Välissä on kaasujousi. Todella innovatiivinen ja mielenkiintoinen! Satulan tarkoitus on vähentää lavoille tulevaa painetta esteeltä alastulossa, ja siinä se kyllä onnistuu.  Prestige panostaa paljon satuloiden kehitystyöhön, ja heidän satulamallistossaan onkin edelläkävijöitä monella tapaa.

Elokuu 2011

Kesä on mennyt hevostäytteisesti!

Oma tammamme Polly varsoi keväällä pirteän, kauniin rautiaan orivarsan Pepperin. Pepperistä on odotettavissa mukava ja suorituskykyinen westernhevonen.

Satulansovitukset jatkuvat täyspainoisesti.

Yhteistyö Hipposportin kanssa on tiivistä, ja moni asiakas onkin tullut suoraan Espooseen Hipposportin satulastudioon sovituskäynnille. Hipposportissa on laaja valikoima sekä uusia että käytettyjä satuloita.

Syyskuu 2010

Upea Saksan reissu on takana. Spogassa oli valtavasti kaikenlaisia hevostarvikkeita, uutuuksia ja vanhoja tuttuja, ja hienoja satuloita. Tutustuin mm. hienohin italialaisiin Equipe-satuloihin tarkemmin.

Americana on kokemus, joka täytyisi itse nähdä. Monta hallia täynnä lännenratsastusta, myyntiosastoja, kaikkea mitä tarvii, tai ei tarvi. Vaatteita, satuloita, huopia, loimia, bootseja, suitsia, kannuksia, kaikenlaista remmiä ja relettä ja oheistarviketta. Nahkasta kaikeanmoista, huonekaluista alkaen. Tuli tehtyä pieniä ostoksia, vaikka suuria olisi tehnyt mieli hankkia.. Kisoja, näytöksiä, courtymusiikkia rivitansseineen, oriesittelyjä, myyntihevosia, lajiesityttelyjä, valmentajia, hevostiloja, kuljetuskalustoa, tallitarvikkeita, saluunoita, intiaaneja ja cowboyta ja -girleja, kyllä siellä viihtyi! 

Hienot kisat! Varsinkin karjalajeja, mm. cutting (karjan erottelua) ja working cowhorse (vasikan siirtoa/paimennusta tietyn kuvion mukaan) oli hienoa katsoa! Uskomattoman nopeita hevosia, joilla oli todella vahva paimennusvaisto! Eikä yksikään hevonen pelännyt yleisöä, taputuksia, vihellyksiä, tömistyksiä, metallisia kolisevia katsomoita joissa ihmiset liikkuivat, traktoreita, tai ylipäätään mitään, hienoa nähdä sitäkin. (paitsi yksi karjahevonen, jota hirvitti valkeaharjainen minihevonen.. :o) Kukaan ei hyssytellyt vaan yleisö kulki miten kulki ja hevoset tekivät työnsä ja suorituksensa, reippaina ja kuuliaisina.

Hyvä reissu, niin työn kuin lomankin kannalta!

Syyskuu 2010

Hevosalan kansainväliset kauppiasmessut Spoga Kölnissä ovat avoinna 5.-7.9. Suuntaan sinne ystäväni kanssa katsastamaan uutuuksia, tutustumaan satuloihin ja satula-asioihin tietysti, ja tapaamaan tuttuja ja uusia tuttavuuksia.

Matka jatkuu Americanalla Augsbugissa loppuviikolla, upea jättimäinen westernshow ja messut koko loppuviikon!

Elokuu 2010

Ennätyslämmin, kuumakin, kesä on jo pitkällä, mutta lämpimät kelit vaan jatkuvat. Kumma juttu, miten 24 astetta tuntuu melkein viileältä..

Lomat on vietetty ja työpöytä kutsuu! Puhelin tuntuu olevan aika kiireinen silloin tällöin. Sovituksessa ollessani en pysty yleensä vastaamaan, ja sähköposti onkin varmin yhteydenottoväylä.

Syyskuussa suuntana on Americana, jättimäinen westerntapahtuma Saksassa.  Sitä odotamme innolla!

Tammikuu 2010

Hyvää Uutta Vuotta ja Onnea Vuodelle 2010!

Niin on taas vuosi vierähtänyt, ja todella nopeasti! Joulun aikaan tuli lunta enemmän kuin kymmeneen vuoteen, pakkastakin on pidellyt mukavasti ja kaikinpuolin on oikein kaunista ja talvista (ja kylmää, hrrr..)

Sovitukset ja toppaukset onnistuvat pakkasellakin, toki ulkokentät voivat olla pois käytöstä, mutta maneeseissa on usein mahdollista ratsastaa kylmemmälläkin. Hevosethan useinkin kestäisivät kylmää paremmin kuin ratsastajat, joten lämmintä päälle ja hevostelemaan!

Tammikuun 12. pv, tiistai-iltana, on Helsingin Horzessa Satulailta, klo 19-21. Ja Lahdessa vastaava 2.2.2010, klo 18-20. Katsotaan vähän satulan sopivuuden itsearviointia ja tutustutaan Horzeen ja sen valikoimiin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, Horze toivoo ennakkoilmoittautumista tarjoilujen järjestämistä varten, eli tarjolla myös kahvia ja pullaa! Helsingin Horzen puhelinnumero on 010-4232340. Tervetuloa!

Syksy 2009

WOW mikä satula!

 

 

 

Lomat on vietetty ja sovitukset ja toppaukset jatkuvat.

Black Country- satuloiden tilausajat tällä hetkellä noin 4 viikkoa. Black Countrysta on löytynyt ratkaisu monenlaisiin onglemiin, mm. syvät kuopat sään vierillä, tähän BC:n panelin malli auttaa. Lisätietoja Black Countrysta sähköpostilla.

Toukokuu 2009

Terveisiä Italiasta pikareissulta! Salone Del Cavallo- westernviikko huumasi, niin lämpimällä säällä kuin upeilla hevosillakin! Mm. barrel race- luokassa oli yli 200 lähtijää, huimaa menoa! Karjaluokkia, cuttingia (karjan erottelua), reiningia.. ehkä euroopan parhaita hevosia.. upeita suorituksia niin kisassa kuin verkassakin. Ja suuri halli ostoksia varten, pelkkää westerntarviketta. Ensi keväänä uudestaan, pidemmän kaavan kautta!

Huhtikuussa David Kempsell Wow-satulatehtaalta oli käymässä luonamme. Hän opetti minulle Wow:n saloja, ja sovitimme myös muutamalle hevoselle käytännössä. Todella paljon on tuossa Wow:ssa mahdollisuuksia, ja oli hienoa nähdä, miten hevoset siihen reagoivat. Mm. suomenhevonen Jaiku alkoi hyppäämään erilaisella tekniikalla, ylöspäin ja lähempää estettä, eikä rynnännyt enää esteiden välissä. Tästä voi päätellä, että edelliset satulat, vaikka istuivatkin hyvin, aiheuttivat kuitenkin Jaikulle epämiellyttävää painetta hypyn alastulossa, luultavasti lavan takaosalle.

Huhtikuu 2009

Equitana-messuilla tutuistuimme mm. WOW-satuloihin. Wow:ta saa muokattua lähes rajattomasti, panelit ja etukaaren voi vaihtaa, samoin siivet. Wow:ssa on Flair-ilmatoppaus, joka on todella pehmeä hevoselle. Näihin tutustun ja opiskelen lisää, näitä saa tulevaisuudessa myös Suomesta kauttani. Lisätietoja sähköpostilla.

Equitana-messuilla oli 12 suurta hallia täynnä hevostarvikkeita, kaikkea mitä voit hevosellesi edes kuvitella tarvivasi.. Varusteita, vaatteita, western-halli, rehuja, tallitarvikkeita, aktiivitalleja, kuivikkeita, esteitä, upeita valjakkovaunuja, hulppeaa hevoskuljetuskalustoa... Lauantai-iltana HOt Top- show kruunasi reissun! Sunnuntai-iltana olimme menossa syömään porukalla, ja matkalla ravintolaan löytyi taas uusi, läpikäymätön halli.. Jalkapohjat pyöreinä ja kassi täynnä esitteitä sekä jotain pientä "tarpeellista", mm. pari westernpaitaa.. Hieno reissu, kaikki toimi ja aikataulut ja kuljetukset olivat hyvät. Kävimme myös Hollannin puolella Forsten-Pentin valmennuskeskuksessa Guttecovenissa, sekä parissa siittolassa tutustumassa. Kiitos Laatuheinärenkaalle, parin vuoden päästä uudestaan!

Tammikuu 2009

Maaliskuussa lähdemme Equitana-messuille Saksaan. Siitä lisätietoa myöhemmin.

Tammikuun viimeisenä lauantaina oli satulansovitusluento Ypäjällä, Hevosopistolla. Osallistujat olivat aktiivisia ja kiinnostuneita asiasta. Kiitos kaikille osallistuneille, niin ihmisille kuin hevosillekin!

 

©2020 Satulaseppä Tiina Suni - suntuubi.com