Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Satulasepän palvelut                


Satula on ratsuhevosen tärkein ja kallein varuste,josta kannattaa pitää huolta, ja huolehtia sen sopivuudesta käyttötarkoitukseensa, niin hevoselle kuin ratsastajallekin.

Ammattimainen satulansovitus auttaa asiakasta valitsemaan hevoselleen tähän hetkeen ja käyttötarkoitukseen sopivan satulan mahdollisista vaihtoehdoista. Lisätietoja SATULANSOVITUS- sivuilta.

Satulan toppausten, paneleiden, tarkistus on syytä omistajan tai ratsastajan suorittaa itse säännöllisesti. Mikäli toppaukset ovat epäsymmetriset, kovat, muhkuraiset tai pehmeät ja vetelät, on syytä toppauttaa satula. Satulan toppausten tulisi olla pehmeämmät kuin hevosen selkä, jotta ne voivat muokkaantua selän mallin mukaan, eikä selkä muokkaantuisi satulan mukaan.

Satulan muita korjaustöitä ovat mm. vastinhihnojen vaihto ja korjausompeleet.

The Society of Master Saddlers, UK on satula- ja valjasteollisuuden kattojärjestö Englannissa. He ylläpitävät käsityötaitoja, kehittävät työtä ja laatua sekä järjestävät kursseja ja taso"kokeita" eri aloilla; satulanvalmistus, valjaiden valmistus, suitsien valmistus, satulansovitus...

 

©2020 Satulaseppä Tiina Suni - suntuubi.com